فرض کنید یک لینک وایرلس بین دفتر کار خود و کارخانه برقرار کرده‌اید. یا یک سرویس اینترنت وایرلس گرفته‌اید، ولی نمی‌دانید چه پهنای باندی در لینک وایرلس، در حال رد و بدل شدن است و دیتا با چه سرعتی منتقل می‌شود؟ در این مقاله، با ارائه یک ویدئوی آموزشی، تست پهنای باند در میکروتیک را توضیح داده‌ایم. یه عبارت دیگر، پهنای باندی که  شرکت ارائه‌دهنده خدمات اینترنتی ادعا می کند را، راستی آزمایی می‌کنیم.

میکروتیک Mikrotik چیست؟

میکروتیک یک سیستم عامل مبتنی بر لینوکس است. میکروتیک با نصب بر روی سخت افزار، آن را به مسیریاب تبدیل کرده و خدمات زیادی را به آن اضافه می‌کند.
خدماتی مانند: فایروال (دیواره آتش)، شبکه خصوصی مجازی (VPN) ، ارتقای کیفیت پهنای باند و …
به‌طور کلی از میکروتیک می‌توان در موارد Routing (روتر میکروتیک)، Firewall، DHCP Server، Load Balancing، Network Address Translate ، Radius User Management و … استفاده کرد.
میکروتیک با ارائه محصولاتی مناسب شرکت‌ها و کسب و کارهای کوچک و متوسط، و برطرف کردن نیازهای شبکه آن‌ها، رقیبی جدی برای سیسکو محسوب می‌شود. چون شرکت‌های نوپا و متوسط، توانایی خریداری محصولات سیسکو را ندارند.
اغلب کسب و کارهای ایرانی از نرم‌افزارها و سخت‌افزارهای این شرکت، استفاده می‌‎کنند.

نرم افزار میکروتیک

ابزار گرافیکی Winbox

با استفاده از ابزار گرافیکی Winbox  که یک محصول از شرکت میکروتیک است، کانفیگ و تنظیمات میکروتیک انجام می‌شود. شاید به جرات بتوان گفت یکی از اصلی‌ترین دلایل استقبال از میکروتیک، سادگی در کانفیگ باشد. پیچیدگی‌های زیاد در کانفیگ محصولات سیسکو و در مقابل، سادگی و راحتی در کانفیگ محصولات میکروتیک، عامل اصلی روی آوردن اغلب کسب وکارها به میکروتیک شده است. قابلیت اتصال به روترهای میکروتیک، امکان ذخیره کردن موارد وارد شده در تنظیمات به صورت یک فایل جداگانه، امکان ریست کردن تنظیمات، سازگاری بالا با انواع سیستم‌های مختلف، امکان اتصال از طریق پورت شبکه، رمزنگاری داده‌ها در حین ارسال و … از ویژگی ها و قابلیت‌های شاخص Winbox است.

تست پهنای باند در میکروتیک

پهنای باند و ظرفیت دیتا

همانطور که می‌دانید هرچه پهنای باند بیشتری داشته باشیم، سرعت انتقال دیتا و چه بصورت تصویری ، چه بصورت صوتی و یا از طریق اینترنت هم بیشتر است.
به طور خلاصه می‌توان گفت پهنای باند، مقدار اطلاعاتی است که در یک ثانیه دریافت و یا ارسال می‌شود. به عبارت دیگر، پهنای باند انتقال اطلاعات در سرعتی مشخص  است. واحد اندازه‌گیری آن، مگابیت است.
اگر مثلا دو دستگاه به یک اینترنت وصل باشند، پهنای باند کم، می‌تواند پاسخگوی نیازهای کاربران باشد. ولی اگر تعداد دستگاه‌ها افزایش پیدا کند، نیاز به پهنای باند بیشتر هستیم.
لازم به ذکر است که همواره ISPها، ظرفیت دیتای پهنای باند شما را مشخص می‌کنند. ظرفیت داده، برای مقدار اطلاعات ارسال شده در یک زمان مشخص محدودیت ایجاد می‌کند.

پروتکل‌های TCP و UDP، تفاوت و موارد استفاده

پروتکل انتقال یا TCP، از پروتکل هایی است که برای ارتباط از طریق اینترنت، استفاده می‌شود.  امکان بررسی خطا، تضمین تحویل دیتا، و تحویل packetها به همان روشی که ارسال، از جمله کارهایی است که این پروتکل انجام می‌دهد.
پروتکل UDP، مانند TCP کار می‌کند با این تفاوت که فرض می‌کند بررسی خطاها و خدمات recovery نیاز نیستند. و به شکل مستمر datagram برای کاربر می‌فرستد تا اطمینان حاصل کند که  توسط کاربر دریافت شده است.

موارد استفاده از پروتکل TCP:

  • World Wide Web (HTTP, HTTPS)
  • Secure Shell (SSH)
  • File Transfer Protocol (FTP)
  • Email (SMTPIMAP/POP)

تست پهنای باند در میکروتیک

موارد استفاده از پروتکل UDP:

  • Streaming videos
  • Online games
  • Live broadcasts
  • Domain Name System (DNS)
  • Voice over Internet Protocol (VoIP)
  • Trivial File Transfer Protocol (TFTP)

     آموزش تست پهنای باند در میکروتیک

در این ویدئو، تست پهنای باند در میکروتیک را توضیح داده‌ایم. همانطور که در این ویدئو هم قابل مشاهده است، برای سازمان‌ها و شرکت‌هایی که دارای دو یا چند شعبه هستند، ضروری است از میزان پهنای باند خود آگاهی داشته باشند.
با مشاهده این ویدئو، به سادگی می‌توانید پهنای باند را به وسیله نرم‌افزار میکروتیک، آزمایش کنید.
در هنگام تست پهنای باند با میکروتیک و یا در هر قسمت کار با نرم‌افزار میکروتیک، اگر نیاز به راهنمایی داشتید، می‌توانید سوالات خود را در قسمت پرسش و پاسخ وارد کنید. قسمت پرسش و پاسخ در پایین همین مطلب قرار دارد. کارشناسان رایمند ارتباطات، در اسرع وقت، پاسخگوی شما هستند.