تکنولوژی PoE، اتصال تلفن تحت شبکه و سایر تجهیزات شبکه، به منبع تغذیه را، از طریق همان اتصال سیمکشی شبکه، تسهیل میکند. از این رو، در هزینههای سیمکشی برای اتصال منابع تغذیه به تجهیزات شبکه ( به خصوص در مورد تلفنهای تحت شبکه )، صرفهجویی میشود. زیرا با استفاده از این تکنولوژی، از یک کابل شبکه برای اتصال کامپیوتر و تلفن استفاده میشود و این، به معنای صرفهجویی در هزینههای نصب و راهاندازی شبکه است.
اکثر تلفنهای IP که در حال حاضر در بازار هستند ، از فناوری PoE پشتیبانی میکنند. از این رو اغلب کارشناسان شبکه معتقدند که سوئیچ شبکه هم، باید از فناوری PoE برخوردار باشد.
عملکرد PoE
Power over Ethernet (Power over Ethernet)، و به اختصار PoE، فناوری است که برق را در زیرساخت های شبکه LAN قرار داده و اجازه میدهد تا با استفاده از همان کابل مورد استفاده برای اتصال تجهیزات شبکه ، سوئیچ ، رادیو وایرلس ، روتر ، تلفن یا دوربین تحت شبکه و غیره نیز، تغذیه شود. با استفاده از این تکنولوژی، نیاز به پریزهای برق برطرف شده و استفاده آسان از یو پی اس نیز ، امکان پذیر خواهد بود. عملکرد فناوری PoE توسط IEEE ، در استاندارد 802.3at (که به نوع 1 و نوع 2 تقسیم می شود و به فناوری اترنت لایه 2 شبکه اشاره دارند) توصیف می شود.
Power over Ethernet به گونه ای طراحی شده است که باعث کاهش عملکرد ارتباطات داده در شبکه یا کاهش دامنه شبکه نمیشود. برق تأمین شده از طریق زیرساخت LAN با شناسایی دستگاه، به طور خودکار فعال میشود. این ویژگی به کاربران امکان میدهد تا دستگاههای قدیمی را با دستگاههای دارای PoE هماهنگ کنند.
PoE Injector
در حال حاضر دستگاههای زیادی از شبکه مانند سوئیچها ، از این فناوری پشتیبانی می کنند. برای پیاده سازی PoE در شبکهای که فاقد دستگاههایی است که مستقیماً از poe پشتیبانی میکنند، از یک واحد پایه ( با اتصالات ورودی و خروجی RJ45 ) استفاده میشود. همچنین یک آداپتور برق، برای جمع آوری برق و یک واحد ترمینال ، (که آن هم با اتصالات RJ45 با کابل برق کار می کند)، استفاده میشود که به آن انژکتورهای PoE گفته میشود. هدف از اتفاده از این وسیله، آن است که دستگاه نهایی توان لازم را برای کار خود بدست آورد .
به عنوان یک قاعده کلی، در شبکههای کامپیوتری دارای کابل کشی شبکه مانند Cat5 یا Cat6 استفاده میشود.
PoE استاندارد 802.3at نوع 1 ،( قبل از 802.3at) ، اجازه میدهد تا تجهیزات با توان حداکثر 12.95 وات کار کننند . در حالی که نوع 2 ، اجازه می دهد تا تجهیزات با توان 25.50 وات مصرف داشته باشند. در هر صورت ، توصیه میشود که هرگز به این ارقام مصرفی نرسید. زیرا همیشه در انتقال برق از طریق کابل تلفات برق وجود دارد . بنابراین توان تحویل داده شده توسط PoE به ترتیب تا 15.4وات و 34.2 وات است.
حداکثر ولتاژ برای دستگاههایی که از PoE تغذیه می کنند 57 ولت است. که 37 ولت، کمترین ولتاژ در نوع 1 و 42.5 ولت، کمترین در نوع 2 است. ولتاژ نامی POE هم 48 ولت است.
پین | عملکرد |
1 | سیگنال 1 |
2 | سیگنال 2 |
3 | سیگنال 3 |
4 | VDC +4 |
5 | VDC +48 |
6 | سیگنال 4 |
7 | 48 VDC RETURN |
8 | 48 VDC RETURN |
استاندارد PoE همچنین می تواند در مصرف انرژی صرفه جویی کند . زیرا PoE با شناسایی اتصال ، تا سطح سه برای 802.3at نوع 1 ، و سطح چهار نوع 2 را در اختیار شما قرار می دهد. همچنین برای جلوگیری از خرابی احتمالی الکتریکی ، هرگز جریان دستگاهی را که انتظار آن را ندارد، تأمین نمیکند.
سیم های مورد استفاده برای انتقال جریان، به پروتکل مورد استفاده در سطح اترنت، یعنی 10 / 100BaseT یا گیگابیت اترنت و همچنین به استفاده از حالت A یا B استاندارد 802.3at ، بستگی دارد. از هر 8 سیم کابل Cat5 Ethernet ، حداقل در 2 عدد از آنها، ترکیب Ethernet-PoE استفاده میشود.
اما در مورد 10/100 BaseT Ethernet ، فقط 4 سیم برای انتقال داده استفاده میشود . بنابراین 4 سیم دیگر آزاد هستند تا جریان مستقیم دستگاه را به روش PoE تأمین کنند.
IEEE 802.3 سه نوع مختلف را برای تغذیه تعریف می کند:
الف- منبع تغذیه در خطوط داده در تجهیزات اکتیو: از دو جفت برای منبع استفاده می شود که در نقطه مرکزی سیم پیچ ترانسفورماتور جداسازی شده اند. این اتصال همان ارتباطی است که در دستگاه های اترنت گیگابیتی استفاده می شود.
ب- منبع تغذیه روی جفتهای آزاد: ولتاژ مثبت و منفی بر روی 2 جفت سیم بلااستفاده منتقل می شود ، سیمهای هر جفت به صورت داخلی در دستگاه وصل می شوند. این اتصال در شبکه های Gigabit Ethernet که در آن 4 جفت برای انتقال داده استفاده می شود ، استفاده نمی شود.
ج- منبع تغذیه در انژکتورهای PoE: منبع تغذیه در مسیر انتقال قرار می گیرد. عنصر فعال به منبع تغذیه وصل می شود (انژکتور) ، 4 جفت سیم وارد انژکتور می شود و این انرژی را مستقیماً به جفت اتصال داده نشده به کانکتور خروجی می رساند.
مزایای استفاده از PoE
- PoE یک منبع تغذیه هوشمند است: دستگاه ها را می توان با استفاده از پروتکل های موجود مانند پروتکل مدیریت شبکه ساده (SNMP) از یک مکان از راه دور، خاموش یا راه اندازی مجدد کرد.
- استفاده از سوئیچ POE کاهش هزینه های کابل کشی در پروژه های دوربین مداربسته و ویپ را دارد.
- PoE ایجاد منبع تغذیه بسیار قوی برای سیستم ها را ساده و ارزان می کند.
- زمانیکه برق تجهیزات تحت شبکه از یک نقطه با سوئیچ POE تامین شود ، در زمان قطعی برق خیلی راحت می توان با اتصال یو پی اس به آن سوئیچ برق تمام تجهیزاتی که بهش متصل شده است را تامین کرد و این در کابل کشی برق بسیار کاهش هزینه ها را در برمی گیرد.
- پاور سوئیچ POE در زمان نوسانات برق دارای مدار کنترلر است و بسیار مقاوم تر از آداپتور عمل می کند . این بزرگترین مشکل رایج برای کسانی است که نصب دوربین مداربسته انجام می دهند.
- در سوئیچ های POE مدیریتی مانند سوئیچ سیسکو امکان مانیتورینگ توان مصرفی و تنظیمات خاص وجود دارد.
از دیگر مزایا استفاده از این تکنولوژی می توان به :
نصب ساده، صرفه جویی در فضا و کاهش هزینه های استقرار شبکه و کاهش مجاری کابل کشی اشاره کرد. فناوری PoE برای محافظت از تجهیزات در برابر اتصال کوتاه (GRND کوتاه و جریان اضافی (بیش از 450 میلی آمپر) و ولتاژ زیاد (بیش از 52 ولت).) طراحی شده است. البته باید خاطرنشان کرد، این تکنولوژی قطع یا از بین بردن سیم کشی را بسیار دشوار می کند.
کارشناسان رایمند ارتباطات، آماده ارائه مشاوره به مشتریان در زمینه تجهیزات POE هستند.
سوالات متدوال
خیر . کارت شبکه وظیفه چک کردن این موضوع را دارد.
استاندارد کابل شبکه نهایتا 90 متر است ولی در برخی از سوئیچ ها با فعال کردن فناوری Extend تا 250 متر نیز می رسد.
سوئیچ POE تک پورت نداریم ولی دستگاهی به نام POE Injector مثل سوئیچ POE تک پورت عمل می کند.
سوئیچ های POE معمولا در مدل های 4-8-16-24-48 پورت و حدودا 30-60% گرونتر از سوئیچ های معمولی است.