چرا گاهی اوقات و در هنگام کار با مودم سیمکارتی، برخی از سایت ها باز می شوند و برخی در دسترس نیستند؟ چرا برخی مواقع در اینترنت سیمکارت ، اختلالاتی ایجاد می‌شود؟ چرا برخی مواقع فقط با فیلترشکن به اینترنت می‌توان متصل شد؟ برای رفع مشکل قطعی اینترنت سیمکارت ایرانسل و مبین نت چه تنظیماتی را در مودم و یا دستگاه های متصل به آن باید انجام دهیم؟ چگونه این مشکلات را با استفاده از تنظیمات DNS برطرف کنیم؟

در اینجا با تهیه یک ویدئوی آموزشی جامع، به تمام پرسش‌های بالا پاسخ داده‌ایم. با مشاهده این ویدئو به‌راحتی می‌توانید با تنظیمات DNS تمام این مشکلات را حل کنید.

 

DNS  چیست؟ چگونه کار می‌کند؟

آیا تابه‌حال برای شما این سؤال پیش آمده است که چگونه با تایپ کردن نام یک وب‌سایت  به آن منتقل می‌شوید؟ چرا در هنگام ایجاد وب‌سایت، حتماً باید دامنه ثبت شود؟

دامنه مانند نام افراد جزو هویت سایت محسوب می‌شود.  این دامنه به کمک DNS به یک ip تبدیل شده و این IP است که در فضای اینترنت شناخته می‌شود. به‌عبارت‌دیگر، در دنیای اینترنت، IP ها  معتبر هستند، نه کلمات و حروف مانند اسم سایت ها!!!

DNS مخفف عبارت Domain Name System است. DNS ها نقشی بسیار مهمی در اتصال دامنه به هاست دارند. د ر واقع DNS را می‌توان مانند یک دفترچه تلفن تصور کرد. DNS از یک پایگاه داده سلسله مراتبی استفاده می‌کند که حاوی اطلاعاتی در مورد نام دامنه‌ها است.

تنظیمات مودم

مزایا و کاربردهای DNS

اگر بخواهیم در مورد مزایای DNS توضیح دهیم باید ذکر کنیم که با استفاده از DNS، استفاده از اینترنت بسیار آسان‌تر می‌شود. حفظ کردنIP ها بسیار مشکل است. درحالی‌که حفظ کردن دامنه یک سایت به‌مراتب بسیار راحت‌تر است. چرا که IPها اعدادی هستند که بسیار به هم مشابه‌اند. درحالی‌که نام هر سایت مانند نام افراد راحت‌تر در خاطر کاربران می‌ماند.

حتی اگر IPها تغییر کنند، DNS بسیار سریع و با ثبات، آن‌ها را به‌روز می‌کند.  از طرف دیگر DNS باعث افزایش امنیت زیرساخت‌های شبکه می‌شود.

مراحل کار DNS را می‌توان به 7 مرحله تقسیم‌بندی کرد. در مرحله اول، شما به‌عنوان کاربر نام دامنه را در مرورگر وارد می‌کنید.

در مرحله دوم اگر اطلاعات در حافظه محلی ذخیره نشده باشد، کامپیوتر شما سرورهای DNS بازگشتی را جستجو می‌کند. در مرحله سوم اگر سرورها نتوانند پاسخ شما را پیدا کنند، سرورهای نام اصلی را، جستجو می‌کنند.

در مرحله بعدی،  سرورهای TLD  قسمت اول درخواست ما را بررسی می‌کنند. به این معنا که  آن‌ها از سمت راست دامنه به سمت چپ شروع به بررسی یا خواندن کرده  و جستجوی ما را به سمت سرورهای نام پسوند دامنه سطح اول (TLD) هدایت می‌کنند. (هر دامنه سطح اول (TLD) مثل com ، org و  ir مجموعه‌ای از سرورهای نام مخصوص به خود را دارند .)

در مرحله 5  سرورهای نام TLD ، بخش بعدی درخواست ما را نگاه می‌کنند و جستجوی ما را به‌طور مستقیم به سرورهای نام مربوط به دامنه مورد نظر هدایت می‌کنند. مرحله ششم مرحله بازیابی رکورد  است. و در مرحله آخر سرور بازگشتی  رکورد را درحالی‌که پاسخ در آن است به کامپیوتر شما برمی‌گرداند و شما می‌توانید محتویات سایت مدنظرتان را مشاهده کنید.

MODEM SIMKARTY

رفع مشکل قطعی اینترنت سیمکارت ایرانسل و مبین نت و تنظیمات DNS

پس به‌طورکلی می‌توان گفت هر اطلاعاتی که هم‌اینک در اینترنت وجود دارد در ابتدا با یک درخواست DNS شروع شده  و DNS مانند یک کتابچه اینترنتی پل ارتباطی میان هاست و دامنه است. ازاین‌رو برای مدیران کسب‌وکارها بسیار مهم است که با این سیستم آشنایی کامل داشته باشند.

تنظیمات DNS اغلب می‌تواند مشکلاتی را که به‌صورت روزمره با آن‌ها دست به گریبان هستیم را برطرف کند. فرض کنید یک مودم سیمکارتی هواوی دارید و در آن از سیمکارت های ایرانسل یا مبین نت یا افرارسا و … استفاده می‌کنید.  اما برخی مواقع ، شاهد سرعت کم یا عدم دسترسی به برخی از سایت‌ها هستید؟ درحالی‌که به اینترنت متصل هستید. سوالی که مطرح است این است که برای رفع مشکل قطعی اینترنت سیمکارت ایرانسل و مبین نت در این گونه مودم ها باید چه کرد؟

در اینجا اولین توصیه این است که تنظیمات DNS را به شکلی اصولی تغییر دهید تا این مشکلات برطرف شوند. در این ویدئو به‌طور کاملاً کاربردی ساده و البته کامل و جامع ، تنظیمات مربوط به بخش  DNS را توضیح داده‌ایم تا با استفاده از آن ، بتوانید از مودم‌های سیمکارتی خود به بهترین شکل ممکن استفاده کنید.

اگر پس از مشاهده ویدئو و  انجام دستورالعمل‌های آن، باز هم نیاز به مشاوره و راهنمایی داشتید می‌توانید سؤالات خود را در قسمت پرسش و پاسخ در پایین همین مقاله مرقوم بفرمایید. کارشناسان رایمند ارتباطات در اسرع وقت پاسخ گوی سؤالات شما خواهند بود.