متأسفانه شبکه تولید برق هیچ‌گاه قادر به ارائه برق بدون قطعی و یا افت و یا افزایش ولتاژ نیست.  نوسانات فرکانسی همواره در برق شهری قابل مشاهده است. در این شرایط وسایل برقی نیاز به یک تأمین‌کننده و تثبیت‌کننده برق شهری دارند.
در مقاله‌های یو پی اس UPS و راهنمای خرید استابلایزر، در مورد یو پی اس و استابلایزر به طور کامل توضیحاتی را ارائه کرده‌ایم. یو پی اس UPS، به عنوان تأمین‌کننده برق در هنگام قطعی و استابلایزر به عنوان تثبیت‌کننده برق شهری، دو دستگاه موردنیاز و مهم در تجهیزات برقی محسوب می‌شوند.
در این مقاله در مورد استابلایزرها و یکی از پرکاربردترین استابلایزرهای فعلی، یعنی استابلایزر باسکول مطالبی را ارائه می‌دهیم.

 

استابلایزر

 

چرا باید از استابلایزرها استفاده کنیم؟

به‌واسطه قطع و یا نوسانات مداوم برقی، صدمات زیادی به دستگاه‌ها و وسایل برقی وارد می‌شود. مثلاً یکی از نواقصی که معمولاً در  برق شهری شاهد آن هستیم، ولتاژهای دوفازی و قطعی نول است.
تحقیقات و گزارش‌های مختلف نشان می‌دهد که یکی از اصلی‌ترین و مهم‌ترین دلایل و عوامل خرابی لوازم برقی، نوسانات، نویزها، قطع و وصل ناگهانی و کم و زیاد شدن ولتاژ برق شهری است.
وسایلی مانند موتور، کمپرسور، لباس‌شوئی، کولر گازی، دستگاههایCNC، دستگاههایPLC، دستگاه‌های چاپ و برش، دستگاه‌های پزشکی، دستگاه‌های بافندگی و غیره، که هم تجهیزات مهمی هستند و خارج شدن آن‌ها حتی برای چند ثانیه از دسترس و عدم فعالیتشان، زیان‌بار است و هم در صورت نوسانات، احتمال سوختگی و از کار افتادگی در آن‌ها بسیار بالا است، نیاز مهمی به استابلایزر دارند.
حتی اگر به دلیل نوسانات، دستگاه‌های برقی دچار مشکل شوند، فروشندگان آن‌ها هیچ‌گونه ضمانتی برای تعویض و تعمیر نمی‌دهند.

لذا هوشمندانه‌ترین کار استفاده از استابلایزر برای دستگاه‌های برقی است.

استابلایزر، نوسانات برق را زیر یک درصد نگه می‌دارد . هر وسیله برقی، توانایی تحمل یک جریان ثابت برق را دارد.
یک از پارامترهایی که برای دستگاه‌ها و وسایل برقی تعریف‌شده است، ضریب نوسان است.
استابلایزر هر گونه افت و کاهش و یا افزایش ولتاژ را اصلاح می‌کند و آن را به 220 ولت تبدیل می‌کند.
البته باید گفت که خود استابلایزر هم می‌تواند در یک بازه مشخص به تثبیت ولتاژ می‌پردازد. اگر به هر دلیلی ولتاژ از این بازه خارج بود، حتی استابلایزر هم قادر به اصلاح ولتاژ نخواهد بود.

سه نوع استابلایزر وجود دارد. استابلایزر رله‌ای، استابلایزر AVR  و استابلایزر سروو موتور.

از نظر فازبندی هم می‌توان استابلایزرها را به دو دسته تقسیم‌بندی کرد. استابلایزر تک فاز و استابلایزر سه فاز.
در مقاله راهنمای خرید استابلایزر، به طور کامل در مورد هرکدام از این استابلایزرها، توضیح داده شده است.

استابلایزر باسکول

امکانات، ویژگی‌ها و مزایای استابلایزر

دستگاه‌های استابلایزر دارای بهترین و بالاترین کارایی سیستم مبدل ولتاژی هستند . این ویژگی به علت استفاده از  سیم‌پیچ تمام مسی  است.  استفاده از مس باعث کاهش اتلاف انرژی می‌شود.
در استابلایزر به علت استفاده از هسته ترانس، هدایت کامل شار مغناطیسی با کمترین اتلاف صورت می‌گیرد.
استابلایزر با حفاظت در مقابل اتصال کوتاه، ضریب اطمینان بالایی را ارائه می‌دهد.  استابلایزرهای سه فاز مجهز به حفاظت‌های کنترل فاز، توالی فاز و کنترل ولتاژ خروجی مجزا  هستند.

از دیگر امکانات استابلایزر، پنل نمایشگر ولتاژ ورودی و خروجی است.

پنل نمایشگر ولتاژ ورودی و خروجی به شما این امکان را می‌دهد تا همواره وضعیت ولتاژ ورودی و خروجی را مقایسه کنید.
برخی از استابلایزرها  قابلیت نصب روی دیوار هم دارند. به این UPSها، یو پی اس دیواری گفته می‌شود. جای کمتری می‌گیرند و می‌توان آن‌ها را نزدیک کنتور برق و یا جعبه تقسیم برق نصب کرد.  یو پی اس دیواری، مناسب دستگاه‌های با توان مصرفی پایین هستند.
استابلایزرهای سه فاز که دارای سسنور میکروپروسسوری یا موتورهای سروو هستند، قادرند اصلاح برق را در هر فاز بطور جداگانه ای انجا دهند.

  • ولتاژ خروجی کاملاً خطی و پیوسته بدون هیچ‌گونه پرش
  •  نوسان 380 ولت برای مدل‌های سه فاز و 220 ولت برای مدل‌های تک فاز
  •  استفاده از فیلتر جهت جلوگیری از نویز و پارازیت‌های لحظه‌ای در ولتاژ خروجی،از جمله ویژگی‌های بسیار مهم و مزایای قابل توجه برای استابلایزرها است.اغلب استابلایزرها دارای سیستم قطع جریان در صورت اتصال کوتاه  است و در اثر اضافه‌بار  مصرفی سیستم هشدار آن ، آلارم می‌دهد.
    برای انتخاب استابلایزر مناسب ، شما می‌توانید  از نرم‌افزار محاسبه توان استابلایزر  استفاده شود.
    نرم افزار محاسبه باتری یو پی اس
اما یکی از اصلی‌ترین سؤالاتی که مطرح است این است که چه فرقی بین استابلایزر و یک محافظ برق است؟

فرق بسیار مهم بین استابلایزر و محافظ برق این است که محافظ برق فقط میتواند نوسانات را تشخیص بدهد و درجا سیستم را قطع کند.
ولی استابلایزرها، نوسانات را در بازه توانیشان (مثلا بین ولتاژ 185 الی 290) به ولتاژ یکدست 220 اصلاح می‌کنند.
یعنی هم کاهنده ولتاژ هستند( اگر برق زیادی به سیستم وارد شد) و هم افزاینده ولتاژ هستند ( اگه افت ولتاژی وجود داشته باشد.)
محافظ برق، اساسا برای تعداد دستگاه محدودی قابل استفاده است. مثلا یک یخچال یا دو عدد کامپیوتر).

ولی استابلایزرها اینقدر قدرت خوبی دارند که می‌توان سر راه کنتور برق ساختمان قرار داد و  همه دستگاه‌های برقی ساختمان  را بیمه کرد.

محافظ برق بدون هیچ‌گونه فیلتری، بین برق شهری و دستگاه قرار می‌گیرد. به‌گونه‌ای که نویزهای برق شهری می‌توانند به موتور دستگاه ورود پیدا کنند.
در حالی که استابلایزر در مقابل این نویزها مقاوم است. از طرفی محافظ برق با یک وقفه، و در یک بازه بسیار کوچکی، قادر به قطع و یا وصل برق است. در حالی که در استابلایزرها این‌گونه نیست.

استابلایزر باسکول

در طیف وسیعی از کسب و کارها نیاز به  اندازه‌گیری اجناس  و سنجش وزن کالاها به صورت دقیق وجود دارد. در ورودی کارخانه‌ها و یا انبارها، عمدتاً شاهد باسکول‌هایی در اندازه های مختلف برای سهولت در اندازه گیری وزن بار هستیم.
این اندازه‌گیری اغلب با استفاده از باسکول و ترازوهای بزرگ انجام می‌شود. باسکول و ترازوهای بزرگ برای انجام دادن کار خود، نیاز به برق شهری دارند.
از آنجایی که برق شهری همواره دچار نوسان و یا قطعی است و  این قبیل نوسانات، در بلندمدت باعث آسیب دیدن قطعات و بردهای داخلی آن می‌شود،

 هوشمندانه‌ترین کار این است که از استابلایزر باسکول استفاده شود.

چرا که تجهیزاتی که برای تعمیر یا تعویض آنها مورد نیاز است، گران قیمت هستند و زمان زیادی برای تعمیر یا تعویض هدر می‌رود.
هر گونه قطعی  و یا نوسانی در برق شهری، به عنوان تغذیه‌کننده دستگاه‌هایی مانند، اندیکاتور و لودسل‌ها و چاپگر، ممکن است باعث ایجاد خطای وزنی شود. از آنجایی که دقت در وزن کالا و …، بسیار مهم است،  خطای هرچند کوچک، می‌تواند زیان‌بار باشد.

استابلایزر باسکول

 

لزوم  و اهمیت استفاده از استابلایزر باسکول

همواره توصیه می‌شود که برای محافظت از دستگاه‌ها و سیستم‌های برقی ، از یو پی اس UPS و یا استابلایزر، بین آن‌ها و برق شهری استفاده شود تا با تأمین و تثبیت برق موردنیاز آن‌ها، باعث افزایش طول عمر و کارایی‌شان شود.
قطعی ناگهانی و مکرر برق شهری که متأسفانه در ایام تابستان، اتفاقی رایج است،
می‌تواند باعث سوختگی و خرابی دستگاه‌های مهم و گران‌قیمت شود. این گونه نوسانات، در مراکز صنعتی و کارخانجات به‌مراتب بیشتر است.  یکی از این دستگاه‌های مهم، باسکول‌ها هستند.  بهترین و هوشمندانه‌ترین کاری که می‌توان انجام داد تا  از آسیب دیدن باسکول و ترازوهای بزرگ  جلوگیری کرد، استفاده از استابلایزر باسکول است.

به طور تقریبی می‌توان گفت استفاده از استابلایزر باسکول و یا یو پی اس برای باسکول و ترازوهای بزرگ، طول عمر آن‌ها را، 2 تا 3 برابر می‌کند.

شرکت رایمند ارتباطات به عنوان دفتر فروش و خدمات پس از فروش اصفهان  با حدود یک دهه فعالیت در این حوزه آماده است تا بهترین و باکیفیت‌ترین استابلایزرهای موردنیاز مصرف‌کنندگان را ارائه دهد. برای هرگونه مشاوره در این زمینه، می‌توانید سوالات خود را در قسمت پرسش و پاسخ در پایین همین مطلب، مطرح کنید.